Timp liber

Lacul Marginea

Este un lac mic de acumulare la altitudinea de 1200 m, înconjurat de mici cabane și case de vacanță.

Mănăstirea Alina Maria
40-50 minute, pe jos

Situat la aproximativ 1700 m altitudine, acest locaș sfânt a fost ridicat între anii 2011- 2014, piatra de temelie fiind pusă de către omul de afaceri sibian Dumitru Creștin, la scurt timp după ce fiica acestuia s-a stins din viață la numai 25 ani. Acest minunat locaș sfânt, unde se spune că în fiecare noapte coboară să se odihnească îngerii, poartă hramurile Adormirea Maicii Domnului, Sfântul Mare Mucenic Dimitrie și Sfântul Proroc Ilie.

Stâne Vârful lui Roman

Toată zona este împânzită de stâne – în general vaci și oi, astfel că este o delectare să auzi și să vezi in fiecare dimineață cum obiceiurile mioritice se desfășoară activ sub ochii și urechile tale. Totodată, de la aceste stâne vă puteți procura cele mai naturale produse lactate (brânză, caș, cașcaval, lapte, urdă, unt, smântână, etc.)

bujor de munte Varful lui Roman

Pe lângă pitrorescul peisaj cu bujor de munte, mai pteți vizita: orașul Horezu, satul Olari, Mânăstirea Hurezi, Mânăstirea Arnota, Muzeul Trovanților, Culele de la Măldărești, Sărbătoarea ”Cocoșul de Hurez”- cel mai mare și cunoscut târg de ceramică tradițională românească ce datează din 1971.